Компанія «Бетта-Сервіс» провела спеціалізований тренінг для орендаторів оптового ринку «Столичний»

24 липня 2019 року на оптовому ринку "Столичний" у приміщенні GastroHub відбувся спеціалізований тренінг з гігієни та чистоти для орендаторів ринку.

Даний тренінг є соціальною ініціативою компанії «Бетта-Сервіс» та відбувся він за підтримки керівництва ринку «Столичний».

Загальна ініціатива має на меті привернути увагу гравців малого та середнього бізнесу до безпеки харчових продуктів на ринках та точках продажу, та нагадати власникам бізнесів про кінцевий термін введення процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю ризиків критичних точок (НАССР).

24 липня 2019 року на оптовому ринку "Столичний" у приміщенні GastroHub відбувся спеціалізований тренінг з гігієни та чистоти для орендаторів ринку

Експерти компанії «Бетта-Сервіс» підготували поглиблений теоретичний курс з дезінфекції поверхонь, особистої гігієни працівників у точках продажу, інформацію про документальний супровід та чек-листи контролю. До підготовки тренінгу також активно долучилися експерти міжнародних брендів, виробників продукції, ТМ «Tork» та ТМ «Diversey». 

Сергія Яров, представник міжнародної компанії Essity та всесвітньо відомого бренду Tork, розповів про ефективну гігієну рук та її важливість для продавця продуктів харчування, надав рекомендації щодо організації ідеального оснащення місця для правильного миття і дезінфекції рук та презентував матеріали для протирання, які можливо застосовувати з продуктами харчування, і які є ідеальною заміною відомій «ганчірці» продавця.

«Важливо не тільки знати як правильно дотримуватись гігієни та мати гарні умови для цього, - важливо також бути впевненим у продукції, яку використовуєш. Продукція міжнародних брендів є сертифікованою, проходить як держану сертифікацію, так і відповідає міжнародним стандартам. Наприклад, «Tork Reflex», диспенсер для рушників Reflex з центральною витяжкою, є продуктом, який відповідає нормам та процедурі НАССР. Він має сертифікат HACCP International, що видається компанією, яка спеціалізується на сертифікації обладнання, продуктів та послуг, безпечних для харчових продуктів, які  підтримують харчову промисловість». – ділиться Сергій.

Важливо не тільки знати як правильно дотримуватись гігієни та мати гарні умови для цього, - важливо також бути впевненим у продукції, яку використовуєш

Правильне миття та дезінфекція поверхонь торгової точки - також важливе питання в системному підході до гігієни на ринку. Віталій Зуєв, представник компанії «Diversey», поділився знаннями про шкідливі мікроорганізми та шляхи їх розповсюдження, існуючі типи забруднення, дав рекомендації, як підбирати засоби миття та дезінфекції, та розповів про найголовніше - правила безпеки в роботі з професійними хімічними концентратами.

«Правильне розуміння характеру і рівня забруднення є ключем до повного розуміння процесу миття (очищення) загалом. Тому, коли власник торгової точки приходить до магазину і говорить: «дайте мені щось, щоб помити стіл або скло вітрини» - цей сюжет є найгіршим з можливих для безпеки харчових продуктів. Ситуація така: він прагне чистоти, купує засоби для миття, але це може не спрацювати. Знання про правильне миття, а особливо дезінфекцію в промислових масштабах, – вкрай важливі складові для правильного застосування принципів HACCP на ринках. Відвідавши та проаналізувавши до початку тренінгу робочі місця продавців, я рекомендував Suma Bac D10 -  засіб, який найкраще спрацює на будь-якій поверхні та, найголовніше,- це рішення 2 в 1. Він підходить і для миття, і для дезинфекції всіх поверхонь у приміщеннях харчової галузі. Він ефективний проти широкого спектру мікроорганізмів та допомагає поліпшити гігієнічну безпеку». – розповідає Віталій.

Правильне розуміння характеру і рівня забруднення є ключем до повного розуміння процесу миття (очищення) загалом

«Вже більше року ми співпрацюємо з оптовим ринком «Столичний» та, власне, з багатофункціональним інноваційним майданчиком для спеціалістів сфери HoReCa - Gastro Hub. Свого часу були раді надати експертизу, поділитися знаннями та презентувати продукцію для оснащення Gastro Hub згідно всіх державних та міжнародних критеріїв гігієни та чистоти для професійних кухонь. Зараз йде мова про забезпечення якісних стандартів саме на точках продажу харчових продуктів. Дуже важливо, що бажання бути взірцем та відповідати провідним критеріям якості в сфері гігієни та чистоти йде від керівництва оптового ринку та, впевнена, знайде свою підтримку серед власників та керівників точок продажу. Тренінг надасть практичних знань і вмінь з правильної організації робочого місця продавця та процедури дотримання гігієни. Але ми йдемо не тільки теоретичним шляхом, - також запровадили систему супроводження та консультування орендаторів на етапі змін,  безкоштовно надаємо продукцію для відпрацювання всіх необхідних процедур та навичок. Немає сумнівів, що власники точок продажу та самі продавці зацікавленні в зростанні та розвитку свого бізнесу, а впевнений у якості і безпеці продукції покупець – це запорука цього». - розповіла Евеліна Галоян, директор компанії «Бетта-Сервіс».

Вже більше року ми співпрацюємо з оптовим ринком «Столичний» та, власне, з багатофункціональним інноваційним майданчиком

Читайте нас на соціальних майданчиках