STOP COVID-19: важлива роль дезінфекційних заходів у професійному клінінгу

Ринок клінінгових компаній – стратегічно важлива галузь діяльності на сьогоднішній день. Професійні прибиральники відіграють вагому роль у стриманні розповсюдження інфекцій під час пандемії, забезпечуючи щоденно високі стандарти гігієни на ключових об’єктах.

Британський прем'єр-міністр Борис Джонсон і лідер опозиції Джеремі Корбін нещодавно в парламенті підкреслили значимість важливої ролі прибиральників під час коронавірусного спалаху.

«Я хотів би особливо відзначити одну групу, яку вкрай ігнорують, забувають і засуджують як некваліфікованих робітників - прибиральників. По всій країні і в цій будівлі вони роблять все можливе, щоб зберегти наші місця гігієнічними і безпечними… вони роблять надзвичайну роботу і заслуговують всього нашого захисту і підтримки, яку ми можемо їм надати в цей важкий час», - прокоментував Джонсон.

І це правда! Високий рівень гігієни досягається завдяки системному підходу: виявленню потенційних факторів ризику для конкретної ситуації, чіткому слідуванню алгоритмам дій, застосуванню на практиці дієвих методів прибирання, інноваційних технологій, що допомагають знизити ймовірність перехресного забруднення, використанню професійної техніки, хімії, дезінфектантів.

Очищення і дезінфекція - це різні, але взаємодоповнюючі процеси в професійному клінінгу. Очищення - це фізичне видалення бруду, включаючи мікроби і речовини, які можуть сприяти розмноженню бактерій і грибків. Дезінфекція полягає у «знищенні» або інактивації мікробів і інших шкідливих агентів, будь то хімічною дією дезінфікуючого або антисептичний продукту або фізичними засобами, такими як нагрівання або ультрафіолетове випромінювання.

Важливо!
Очищення часто використовується в якості першого кроку перед дезінфекцією. Очищення робить мікроби більш доступними для дезинфікуючого засобу і видаляє бруд, який може знизити ефективність і надійність процедури дезінфекції.

STOP COVID-19: важлива роль дезінфекційних заходів у професійному клінінгу

На сьогоднішній день, у зв’язку з непростим епідеміологічним становищем, кожна клінінгова компанія повинна відводити акцентну роль саме процедурі дезінфекції у своєму портфелі послуг. Комплекс робіт з дезінфекції приміщень та окремих поверхонь повинні виконуватися за чітким алгоритмом, розробленим професійним технологом та використанням якісних професійних дізінфікуючих заходів на основі хлору або спирту. Для кожного об'єкта кожного типу інфекцій/вірусів/бактерій необхідно індивідуально підбирати препарати та способи їх застосування, виходячи із потреб та проблематики об'єкта.

Етапи дезінфекції.

  1. Визначення/огляд зон дезінфекції.
  2. Визначення типу поверхонь.
  3. Підбір дезінфікуючих засобів.
  4. Способи нанесення/нейтралізації.

STOP COVID-19: важлива роль дезінфекційних заходів у професійному клінінгу

Зони, які підлягають дезінфекції.

Дезінфекції підлягають усі поверхні: підлога, підлогові покриття, поверхні вище підлоги (вертикальні/горизонтальні поверхні). Особливу увагу необхідно приділяти «гарячим точкам» на об’єкті. На різних об’єктах вони різні, але найчастіше це: ручки дверей, кулер та кавова машина і зони біля неї, кнопки виклику ліфтів, касові зони, ручки візків, кошики, банкомати, термінали самообслуговування тощо; дезінфекція гігієнічних кімнат: раковин, унітазів, кнопок зливу води, пісуарів, душових, кранів, диспенсерів. Розетки, вимикачі також необхідно ретельно дезінфектувати.

У сегменті охорони здоров’я дезінфекція має проводитися суворо за регламентом з використанням дезінфектантів, що входять в реєстр МОЗ. Також важливо проводити дезінфекційні заходи, дотримуючись чітких технологій, прописаних технологом з дезінфекції.

STOP COVID-19: важлива роль дезінфекційних заходів у професійному клінінгу

Ряд професійних дезінфікуючих засобів для клінінгових компаній від експертів «Бетта-Сервіс».

Бетта-Сервіс_дезінфекція гігієна загальних зон

Бетта-Сервіс_дезінфекція гігієна санітарних зон

Бетта-Сервіс_дезінфекція персональна гігієна

Бетта-Сервіс_дезінфекція професійна кухня

Читайте нас на соціальних майданчиках